Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 lipca 2010

Barszczyk czysty



1 kg buraków
2 cebule
listek laurowy

ziele angielskie
majeranek
4 suszone grzyby
kwasek cytrynowy
cukier
sól
pieprz
natka pietruszki
2 łyżki oleju

Buraki ugotować dzień wcześniej
Obrać i zetrzeć na grubej tarce, posypać solą cukrem i kwaskiem cytrynowym pozostawić
Ugotować grzyby cebulę i listek laurowy w ok 4 l wody
Wywar połączyć z burakami, doprawić do smaku octem winnym
dodać wegetę i zagotować
Barszczyk przecedzić na oleju podsmażyć cebulkę i wlać tylko olej..
podawać w kubeczkach do pasztecików
lub z uszkami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...