Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 lipca 2010

Spaghetti carbonara



Składniki:
boczek
cebula
śmietana
jajko
3 ząbki
czosnku
zielone oliwki
(niekoniecznie)
parmezan
bazylia,
pieprz, sól

makaron

Wykonanie:
Boczek kroimy w plasterki o wymiarach mniej więcej 2*2
cm, wrzucamy na patelnię i dusimy pod przykryciem, by
się trochę tłuszczu wytopiło. Dodajemy niekoniecznie
drobno pokrojoną cebulę, a po kilku chwilach czosnek
(uważać, by czosnek się nie przypalił - jest wtedy gorzki.
Następnie dodajemy oliwki, chwilkę później śmietanę, a
następnie jajko - mieszamy, by jajko się ścięło, lecz
trzeba uważać, by sos nie zgęstniał. Doprawiamy do
smaku. Polewamy sosem ugotowany "al dente" makaron
i posypujemy startym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...