Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

1 stycznia 2013

Roladki ze szpinakiem pieczone

Roladki ze szpinakiem pieczone
600 g wieprzowiny (szynka łopatka)
400 g szpinaku
100 g białego chudego sera
100 g żółtego sera
pół cebuli
2 ząbki czosnku
sól
pieprz

papryka słodka
szczypta suszonego chili
2 łyżki oliwy
odrobina przyprawy cygańskiej lub innej do mięs

Roladki ze szpinakiem pieczone
Roladki ze szpinakiem pieczone






Mięso pokroić w grube plastry ok 2 cm.  Rozbić młotkiem jak na schabowe.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać posiekaną cebulę i czosnek. następnie dodać szpinak, jeśli był mrożony to powinien ocieknąć na durszlaku. Szpinak przysmażyć na patelni i odparować. Przestudzić, dodać ser biały i żółty, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na mięso nakładać spore porcje szpinaku i dokładnie zawijać, spiąć wykałaczkami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. skropić oliwą i posypać przyprawami, piec ok 45 min w temp 220 st.


Podawać z ziemniakami i buraczkami.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam roladki i szpinak,często kupuję w Lidlu świeży szpinak i robię pierożki.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...