Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

11 grudnia 2013

Bałwankowy deser


3 serki homogenizowane
1 szkl mleka
5 łyżeczek żelatyny
4 łyżeczki cukru
2 łyżeczki soku z cytryny

foremki na główki i resztę bałwanków, ja użyłam szklanek i kokilek wszystko x3 i dekoracje.

Serek mleko sok z cytryny i cukier dobrze wymieszać, nie trzeba miksować. Żelatynę rozpuścić w 0,5 szkl gorącej wody, dodać do kremu.
Wylać w foremki i wystudzić. Najlepiej na drugi dzień wyjąć bałwanki z foremek, ułożyć na szybie i udekorować.

Można podawać z bitą śmietanką z cappuccino. 

2 komentarze:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...