Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

4 stycznia 2014

Wątróbka z jabłkiem i suszonym kiszonym ogórkiem



400 g wątróbki wieprzowej
1 cebula
1 pomidor
1 jabłko
1 łyżka suszonych ogórków kiszonych 
sól
pieprz
szczypta papryki słodkiej
2 łyżki mąki
tłuszcz do smażenia

Wątróbkę pokroić na plastry, posolić, oprószyć papryką i pieprzem i odrobiną ogórków suszonych.
Jabłko i cebulę poroić na plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić najpierw cebulę, potem oddzielnie jabłko w plastrach. Mąkę wysypać na talerzyk, panierować wątróbkę i usmażyć na wolnym ogniu po 3 min z obu stron. Po odwróceniu przykryć jabłkiem, cebulką, osypać resztą ogórka kiszonego suszonego, pokroić pomidora na plasterki i ułożyć na wierzch, posolić delikatnie i posypać pieprzem do smaku. Chwilę potrzymać jeszcze pod przykryciem, następnie całość zsunąć na talerz.
Podać z ziemniaczkami z wody posypanymi koperkiem.





1 komentarz:

  1. Najbrdziej ciekawi mnie w Twoim przepisie ten kiszony suszony ogórek.Muszę to wypróbować ( suszenie tego ogórka)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...