Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

23 lutego 2014

Pieczone jabłuszko z bitą śmietaną

jabłka
cukier brązowy
cynamon
sok z cytryny
żurawina suszona
śmietana 18 %
cukier


Jabłka umyć, od strony korzonka wydrążyć gniazda nasienne. Do środka wsypać po łyżeczce cukru brązowego, po ćwierć łyżeczki cynamonu, skropić sokiem z cytryny, włożyć po kilka owoców suszonej żurawiny i wstawić do piekarnika na ok 20 min w temp 180 st lub do mikrofali na ok 7 min. Śmietanę ubić z cukrem .
Na dno pucharków włożyć po łyżce bitej śmietany, następnie upieczone jabłko, polać wytworzonym sokiem w czasie pieczenia i sietaną, posypać brązowym cukrem , można też odrobiną otartej skórki cytrynowej.




1 komentarz:

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...