Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 lutego 2014

Utopence

Pierwszy raz je zrobiłam i muszę przyznac ze to nie jest złe :)
Napewno jeszcze je zrobię :)


500 g paróweczek
1/5 szkl wody
0,5 szkl octu 10 %
szczypta chili w płatkach
pół łyżeczki białej gorczycy
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru
4 ziarenka ziela angielskiego
1 cebula
2 ząbki czosnku

Parówki obrać z osłonek, wrzucić na wrzątek na minutę, wyjąć, przestudzić i włożyć do słoika.
Cebulę obrać i pokroić na plasterki, czosnek obrać dodać resztę skladników, wodę i ocet i doprowadzić do wrzenia, przykryć pokrywką i odstawic na pół godziny. Zalewę wystudzić i zalać nią paróweczki ułożone w słoju.
Utopence wstawić do lodówki na co najmniej 3 dni.

Pyszna przekąska i przegryzka.




4 komentarze:

  1. Zawsze byłam ciekawa tych parówek w occie, koniecznie muszę spróbować! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe, nigdy takich nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Bez obawy :) jako przegryzka są fajne .. :) smacznego

      Usuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...