Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

31 maja 2014

Ciasto z budyniem i czereśniami


ciasto:
2 szkl mąki
pół kostki margaryny
pół szkl cukru
pół szkl wiórek kokosowych
2 łyżki śmietany
3 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 budynie śmietankowe
3 szkl mleka
cukier
500 g czereśni
czereśnie do dekoracji

Czereśnie umyć i wydrylować.
Z podanych składników zagnieść ciasto , tortownicę o śr 22 cm wylepić i podciągnąć brzegi wysoko.
Podpiec w temp 180 st przez ok 15-17 min. Na podpieczony spód wysypać czereśnie. Ugotować budyń (posłodzić do smaku ok 4-5 łyżek cukru) Zalać budyniem czereśnie i wstawić ponownie do piekarnika na 20 min.

Przestudzić, wyjąć z tortownicy i udekorować czereśniami.






Opublikowany w



4 komentarze:

  1. wygląda nieziemsko! zdecydowanie wolę ciasta z budyniem niż z kremem.

    OdpowiedzUsuń
  2. narobiłaś mi apetytu na czereśnie tym ciastem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam serdecznie,
    Mam swoje śliwki węgierki. Będą się dobrze komponowaly z ciastem?

    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
    PS:Obserwuję i liczę na rewanż

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...