Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

29 marca 2015

Biała kiełbasa domowa


700 g szynki lub łopatki
700 g podgardla
pół szkl wody
1 łyżka majeranku
sól
pieprz
pieprz ziołowy
pół główki czosnku
szczypta gałki muszkatołowej


Mięso zemleć w maszynce o dużych oczkach. Dodać przyprawy i rozgnieciony czosnek. Wyrabiać masę przez ok 20 min. Odstawić do lodówki na kilka - kilkanaście godzin.
Kiełbaśnice - jelita umyć i wymoczyć. Nałożyć na końcówkę do nadziewania kiełbas i nadziać.
Kiełbaski skręcić niezbyt duże, ok 15 cm.
Sparzyć w temp 80- 85 st przez ok 20 min.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...