Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

10 stycznia 2016

Pieczone jabłuszka


6 jabłek jednakowej wielkości
cukier
cynamon lub korzenna mieszanka przypraw do deserów
żurawina
bita śmietana

Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne, wsypać do środka cukier z przyprawą i włożyć po kilka owoców żurawiny, ułożyć w naczyniu i piec ok 20 min w temp 200 st
podawać na ciepło z bitą śmietaną .


2 komentarze:

  1. Może się skuszę, póki co mam złe skojarzenia z takimi jabłkami (dostawałam gotowane, wtedy okropieństwo!)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. gotowane smakują zupełnie inaczej... pieczone są smaczne :)

      Usuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...