Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

13 czerwca 2017

Krewetki w białym winie


300 g krewetek dużych
1 marchewka
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
sól
pieprz
pół kieliszka białego wina
oliwa do smażenia
natka pietruszki
szczypiorek
oregano ( świeże)

Krewetki rozmrażamy, i myjemy. Osączamy na durszlaku.
Marchewkę kroimy w słupki, cebulę w półtalarki, czosnek drobno siekamy.
W woku rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy warzywa i smażymy przez kilka minut, gasimy winem i wkładamy krewetki, doprawiamy przyprawami i smażymy z obu stron przez ok 10 min.
Podajemy z grzankami.




2 komentarze:

  1. Wow, nigdy nie jadłam takich krewetek! Koniecznie muszę je spróbowac, bo są naprawdę niesamowite!

    OdpowiedzUsuń
  2. Sama jadłam takie krewetki tygrysie wiele razy ale nigdy w takim wydaniu. Zwykle krewetki po prostu smazyłam sobie na patelni z dodatkiem czosnku albo panierowałam i robiłam w głębokim tłuszczu ( wiem wiem,że niezdrowe, ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi).
    Ten sposob podania wygląda jednak na bardzo smaczny :)

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...