Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

7 lipca 2018

Tarta owocowa


ciasto
1 szkl mąki pszennej
0,5 szkl krupczatki
125 g masła
2 żółtka
szczypta soli
0,5 szkl cukru
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

nadzienie
500 ml owoców mieszanych - agrest, porzeczki białe, czerwone
250 g twarogu półtłustego
0,5 szkl mleka
0,5 szkl cukru
cukier waniliowy
2 białka
2 łyżki mąki ziemniaczanej

Składniki na ciasto zagniatamy i wylepiamy nim formę do tarty, rozmiar uniwersalny (duża)
Składniki na masę wkładamy do kubka blendera i rozbijamy na jednolitą masę o konsystencji śmietany.
Ciasto podpiekamy w formie w temp 180 st przez 14-15 min. Wyjmujemy z piekarnika. Na ciasto równomiernie wysypujemy umyte owoce i polewamy masą serową. Wkładamy do piekarnika na 23-25 min.
Gotową tartę studzimy i dekorujemy świeżymi owocami.







5 komentarzy:

  1. Pysznie wygląda ta tarta! Koniecznie muszę spróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie smaki, kojarzą mi się w pełnią lata i piękną pogodą za oknem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bajecznie wygląda ta tarta! muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Naprawdę ma Pani talent kulinarny. Ładniejsza niż z cukierni!

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ładnie wygląda i z pewnością równie dobrze smakuję. Dzięki za przepis.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...