makaron;
3 szkl mąki
1 jajko
woda
szczypta soli
kapusta;
1 kg kapusty kiszonej
20 dkg wędzonego boczku
1 cebula
sól pieprz
kminek
4-5 łyżek oleju
Zagnieść ciasto makaronowe.
Rozwałkować i pokroić w małe romby nożem lub radełkiem
Ugotować makaron w osolonej wodzie, przepłukać zimną wodą..
Kapustę wypłukać w wodzie jeżeli jest zbyt kwaśna.
Do rondla wlać olej, wrzucić pokrojoną cebulę, podsmażyć .. dodać kapustę, podlać 1 szkl wody dodać pół łyżeczki kminku i dusić do miękkości. Osobno usmażyć pokrojony boczek i dodać do kapusty.
Kapustę wymieszać z makaronem. Można zapiec w piekarniku.
Można dodać trochę podsmażonych pieczarek.
Rozwałkować i pokroić w małe romby nożem lub radełkiem
Ugotować makaron w osolonej wodzie, przepłukać zimną wodą..
Kapustę wypłukać w wodzie jeżeli jest zbyt kwaśna.
Do rondla wlać olej, wrzucić pokrojoną cebulę, podsmażyć .. dodać kapustę, podlać 1 szkl wody dodać pół łyżeczki kminku i dusić do miękkości. Osobno usmażyć pokrojony boczek i dodać do kapusty.
Kapustę wymieszać z makaronem. Można zapiec w piekarniku.
Można dodać trochę podsmażonych pieczarek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.