-ciasto-
Skł; 40 dkg. margaryny
40 dkg. cukru
14 dkg. mąki ziemniaczanej
14 dkg. mąki pszennej
2 łyżeczki prosz. do piecz.
1 łyżeczka amoniaku
10 dkg. orzechów mielonych
10 dkg. wiórek kokosowych
10 dkg. maku
aromat cytrynowy
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać mąki, proszek i aromat oraz pianę z białek.Ciasto podzielić na 3 części. Do 1 dodać orzechy, do drugiej wiórki, do trzeciej mak. Piec osobno w temp.160-180*C ok. 20-30 min.
-masa orzechowa-
Skł; 1 szkl. mleka
1 szkl. mielonych orzechów
1 kost. margaryny
25 dkg. cukru
Orzechy sparzyć mlekiem, wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać stopniowo orzechy.
Przełożenie- placek orzechowy, masa, placek kokosowy, masa, placek makowy, polewa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.