Upiec biszkopt, przekroić na dwa placki.
-placek kokosowy-
Skł; 4 białka
20 dkg. wiórek kokosowych
3/4 szkl. cukru
Białka ubić, dodać cukier i wiórki, wymieszać.. Piec na pergaminie.
-masa budyniowa-
Skł; 0,5 l. mleka
1,5 budyniu jasnego
6 łyżek cukru
1 margaryna
Ze składników ugtować budyń. Wystudzić.Margarynę utrzeć, stopnowo dodać budyń.
-masa jabłkowa-
Skł; 10 jabłek
0,5 szkl. cukru
1 galaretka owocowa
Jabłka zetrzeć i usmażyć z cukrem. Do gorących jabłek dodać galaretkę i wymieszać.
PRZEŁOŻENIE - biszkopt, ciepłe jabłka, biszkopt, masa budyniowa, ciasto kokosowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.