Cukinia w zalewie keczupowej

kolorowa cukinia 
papryka
cebula
ziele angielskie

zalewa;
4 szkl wody
1 szkl octu
30 dkg cukru
2 łyżki soli

7-8 łyżek keczupu

Cukinie pokroić w słupki lub plastry paprykę w paski, cebule w grube plastry Do słoików nakładać cukinie, po dwa trzy kawałki papryki, plastrze cebuli. wrzucić po 2-3 ziarenka ziela. Składniki na zalewę zagotować, wypełnić słoiki, pasteryzować ok 15 min

Komentarze

  1. Pyszna. Polecam. Po pierwszym roku okazało się, że cebula jest przepyszna, więc teraz do słoików dodaję dużo cebuli, a cukinię kroję w kostkę zamiast w słupli.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.