Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

17 lipca 2010

Cukinia w zalewie keczupowej

kolorowa cukinia 
papryka
cebula
ziele angielskie

zalewa;
4 szkl wody
1 szkl octu
30 dkg cukru
2 łyżki soli

7-8 łyżek keczupu

Cukinie pokroić w słupki lub plastry paprykę w paski, cebule w grube plastry Do słoików nakładać cukinie, po dwa trzy kawałki papryki, plastrze cebuli. wrzucić po 2-3 ziarenka ziela. Składniki na zalewę zagotować, wypełnić słoiki, pasteryzować ok 15 min

1 komentarz:

  1. Pyszna. Polecam. Po pierwszym roku okazało się, że cebula jest przepyszna, więc teraz do słoików dodaję dużo cebuli, a cukinię kroję w kostkę zamiast w słupli.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...