Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 lipca 2010

Deser Wielkanocny




10-12 wydmuszek z jajek
3 kolorowe galaretki
bita śmietanka śnieżka
wiórki czekoladowe karmel lub wedle uznania coś do dekoracji

dodatkowo; duża strzykawka

Wydmuszki z jednej strony zakleić ciastem lub dobrą taśmą...
Galaretki rozpuścić osobno,(po jednej) kazdą w 1 i 1/2 szkl wrzątku.

Nabierać w strzykawkę i wlewac do wydmuszek 1/3 pojemnosci..wydmuszki wstawić do wytłaczanki i wstawić do lodówki.. (nalewać ostrożnie by nie robila się pianka bo potem galaretki będą sie rozdzielać)
Po zastudzeniu nalewac drugi kolor i znow zastudzić.
Tak samo robimy z trzecim kolorem..
Po po zastudzeniu obieramy galaretkowe jajeczka ...

Ubić śnieżkę, nałożyc dekoracyjnie na spodeczki, ułożyć jajeczka po dwa na osobę i udekorować dowolnie, masą karmelową wiórkami czekoladowymi lub według uznania..

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...