10-12 wydmuszek z jajek
3 kolorowe galaretki
bita śmietanka śnieżka
wiórki czekoladowe karmel lub wedle uznania coś do dekoracji
dodatkowo; duża strzykawka
Wydmuszki z jednej strony zakleić ciastem lub dobrą taśmą...
Galaretki rozpuścić osobno,(po jednej) kazdą w 1 i 1/2 szkl wrzątku.
Nabierać w strzykawkę i wlewac do wydmuszek 1/3 pojemnosci..wydmuszki wstawić do wytłaczanki i wstawić do lodówki.. (nalewać ostrożnie by nie robila się pianka bo potem galaretki będą sie rozdzielać)
Po zastudzeniu nalewac drugi kolor i znow zastudzić.
Tak samo robimy z trzecim kolorem..
Po po zastudzeniu obieramy galaretkowe jajeczka ...
Ubić śnieżkę, nałożyc dekoracyjnie na spodeczki, ułożyć jajeczka po dwa na osobę i udekorować dowolnie, masą karmelową wiórkami czekoladowymi lub według uznania..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.