Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

20 lipca 2010

Golonka wieprzowa




małe golonki
po jednej na osobę
sól
pieprz
cebula
kawałek selera
łyżeczka słodkiej papryki
szczypta majeranku

Golonkę włożyć do wrzątku i gotować ok 1,5 godziny z selerem cebulą i solą
Wyjąc i ze spodu nabrać trochę ok jedną szklankę wywaru..
Wlać do rondla lub głębokiej patelni .. przełożyć golonki
posypać przyprawami i dusić pod przykryciem do miękkości .. obracając od czasu do czasu.
w razie potrzeby podlewać wywarem.. Na koniec sos można zagęścić łyżeczką mąki ..
Podawać z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...