4-5 kalarepek
25 dkg mięsa mielonego
2 łyżki oleju
sól
pieprz
troszkę czerwonej slodkiej papryki
pół cebuli
1 jajko
30 dkg sera żóltego
Kalarepki oczyścić i wyżłobić łyżką środki kalarepek.
wyjęte środki posiekać i odstawić. Kalarepki obgotować ok 10 min. Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać mięso i przyprawy i na koniec posiekaną kalarepkę ze środków i pokrojony w kostkę pomidor. Poddusić i odparować z nadmiaru płynu. Nadzienie wystudzić dodać jajko i wymieszać.. Nadziać kalarepki i ułożyć w brytwance .. posypać startym żółtym serem.. Zapiec ok 30 -35 min.
Podawać z sałatą i pomidorami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.