kiełbaski;
40 dkg mięsa mielonego z uda indyka
1 jajko
cebula drobno posiekana
oregano, majeranek
1 czerstwy chlebek dukana
lub 2 kromki pokruszonego chleba
sól
pieprz
na sos;
puszka pomidorów w przecierze
bazylia
ząbek czosnku
natka pietruszki
sól
pieprz
łyżeczka mąki kukurydzianej
na kuleczki serowe;
25 dkg sera 0%
3 czubate łyżki mąki kukurydzianej
1 jajko
sól
sałatka;
2-3 pomidorki
1 biała papryka
2 ogórki
pól cebuli
garść oliwek
sos vinegrette
przygotowanie;
kiełbaski z indyka; Mięso połączyć ze wszystkimi składnikami, wyrobić i przy pomocy folii uformować 8 równych kiełbasek. Obsmażyć na ładny brązowy kolor, włożyć do naczynia żaroodpornego.
sos; Pomidory trochę rozdrobnić tnąc je nożem w puszce, wyłożyć do garnuszka, dodać przyprawy i mąkę kukurydzianą dobrze wymieszać i pogotować ok 5-7 min, dodać natkę posiekaną, wymieszać, zalać kiełbaski w naczyniu żaroodpornym, przykryć i zapiec ok 15-20 min lub w mikrofali ok 10 min.
kuleczki serowe; ser połączyć z jajkiem i mąką, wyrobić ciasto i zrobić okrągłe kuleczki wielkości trochę większe od wiśni.. Ugotować w osolonym wrzątku.
Przygotować sałatkę z podanych składników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.