Do miseczki wbić 1 żółtko, dodać sól, pieprz i łyżeczkę octu.
Rozprowadzić powoli żółtko, aby sól pieprz i ocet dobrze się wymieszały.
Dodawać po kropli oleju parafinowego, nieustannie mieszając.
Kiedy majonez zaczyna rosnąc, doprawić do smaku, jeśli to konieczne.
Aby uzyskać bardziej spoistą konsystencję sosu można dodać musztardę.
Rozprowadzić powoli żółtko, aby sól pieprz i ocet dobrze się wymieszały.
Dodawać po kropli oleju parafinowego, nieustannie mieszając.
Kiedy majonez zaczyna rosnąc, doprawić do smaku, jeśli to konieczne.
Aby uzyskać bardziej spoistą konsystencję sosu można dodać musztardę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.