Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

19 lipca 2010

Kokoska

-ciasto kokosowe-

Skł; 8 białek
1 szkl. cukru
30 dkg. wiórek kokosowych

Białka ubić, dodać cukier i wiórki.
Upiec.


-biszkopt-

Skł; 8 żótek
1 jajko
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki
2,5 łyżeczki prosz. do piecz.
3 łyżki mąki ziemn.
3 łyżki oleju
2 łyżki octu
aromat waniliowy


Żółtka i jajko ubić, dodać resztę skł, wyrobić, upiec. Przekroić na dwa placki.

-masa budyniowa-

Skł;
0,5 l. mleka
2 budyniu jasnego
6 łyżek cukru
1 margaryna


Ze składników ugotować budyń, do gorącego budyniu
dodać margarynę, zmiksować
Przełożyć ciasta gorącą masą, polać polewą.

PRZEŁOŻENIE - biszkopt, masa, ciasto kokosowe, masa, biszkopt, polewa, posypać wiórkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...