-ciasto kokosowe-
Skł; 8 białek
1 szkl. cukru
30 dkg. wiórek kokosowych
Białka ubić, dodać cukier i wiórki.
Upiec.
-biszkopt-
Skł; 8 żótek
1 jajko
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki
2,5 łyżeczki prosz. do piecz.
3 łyżki mąki ziemn.
3 łyżki oleju
2 łyżki octu
aromat waniliowy
Żółtka i jajko ubić, dodać resztę skł, wyrobić, upiec. Przekroić na dwa placki.
-masa budyniowa-
Skł;
0,5 l. mleka
2 budyniu jasnego
6 łyżek cukru
1 margaryna
Ze składników ugotować budyń, do gorącego budyniu
dodać margarynę, zmiksować
Przełożyć ciasta gorącą masą, polać polewą.
PRZEŁOŻENIE - biszkopt, masa, ciasto kokosowe, masa, biszkopt, polewa, posypać wiórkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.