Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 lipca 2010

Kotleciki ryżowe i kapusta włoska z borówkami



1 szklanka ryżu( ugotowanego w 2 szkl. wody)
ok 30 dkg mięsa mielonego
1 jajka
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól
pieprz.
natka pietruszki

Składniki wymieszać, zrobić kotlety, otoczyć w tartej bułce i usmażyć na tłuszczu

Kapusta z borówkami

ok 1/2 główki włoskiej kapusty
konfitura z borówek
sól pieprz

Kapustę pokroić, nie szatkować.. poddusić na oleju, dodać 4-5 łyżeczek konfitury z borówek, posolić, popieprzyć, wymieszać . Podawać z ryżowymi kotlecikami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...