Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

17 lipca 2010

Papryka faszerowana




4 nieduże równe papryczki
1/2 kg mięsa mielonego
2 szklanki ugotowanego ryżu
1 jajko
sól pieprz
natka pietruszki


na sos
4-5 średnich pomidorów
pół papryki
pół cebuli
sól pieprz
1 szkl śmietany

Paprykę oczyścić odcinając korzonek a wraz z nim ok 1.5 cm owocu i robiąc spory otwór
wyciąć gniazda nasienne ...

Ugotowany ryż wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem, przyprawami i natką pietruszki
nadziać papryczki i przykryć odciętą wcześniej przykryweczką z korzonkiem

Pomidory pokroić wrzucić do sporego garnka, rozgotować , dodać cebulę i drobno posiekaną polowe papryki
zagotować i wstawić nadziane papryczki..
dusić w tym sosie pod przykryciem ok 40 min..
wyjąć papryczki ostrożnie na talerze do sosu dodać śmietanę
zagotować i polać sosem papryczki ...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...