Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

27 lipca 2010

Pierś kurczaka faszerowana kapustą i pieczarkami



na 2 osoby
1 pierś podwójna
2-3 pieczarki
4-5 lisci kapusty pekińskiej
pół cebuli
sól
pieprz
odrobina oleju
odrobina majeranku
1 jajko

na sos;
100 gr jogurtu naturalnego
łyżeczka chrzanu
sól

Pierś oczyścić i długim nożem zrobić otwór wzdłuż kawałka.
Cebulę drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, dodać drobno pokrojone pieczarki i pokrojone w kostkę liście kapusty, przysmażyć wszystko ok 7-10 min odparować, doprawić do smaku solą pieprzem i majerankiem.. wystudzić, dodać jajko i wymieszać. Nadziać mięso i ułożyć na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju, przyrumienić z każdej strony.. zmniejszyć ogień, podlać odrobiną wody i pod przykryciem dusić ok 15 min. Podawać z pomidorem i ogórkiem .. Jogurt wymieszać z chrzanem , doprawić solą .. Podać obok mięsa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...