Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 lipca 2010

Ziemniaczane łazanki ze szpinakiem




Przygotować ciasto jak na kopytka
z gotowanych ziemniaków mąki i jajka
w prop ok 05 kg ziemniaków 2 szlk mąki i jajko

Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, pokroić na spore łazanki.
Ugotować w osolonej wodzie

Szpinak

40 dkg szpinaku mrożonego
3/4 szkl mleka
200 ml śmietany
sól
pieprz
2 łyżki mąki
pół cebulki
łyżka tłuszczu (smalec, masło, olej) obojętnie

Do rondelka wlać mleko i włożyć szpinak
kiedy się zagotuje dodać przyprawy przysmażoną na tłuszczu cebulkę i na koniec mąkę rozrobioną w śmietanie. Dobrze wymieszać i zagotować.

Podawać z łazankami i ugotowanym na twardo jajkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...