Składniki:
Ciasto:
4 szklanki mąki
1 jajko
łyżka oliwy
woda
sól
Farsz:
40 dkg wieprzowiny
1 filet z kurczaka
10 dkg tartego żółtego sera
1 jajko
sól, pieprz
przyprawy i zioła
Sposób przyrządzenia:
Farsz:
Mięso zemleć, dodać ser, jajko, przyprawić, dokładnie wymieszać.
Ciasto:
Z podanych składników starannie zagnieść ciasto.
i tu: ja użyłam takiego małego urządzenia (gdzie kładzie się jeden rozwałkowany placeknadzienie w dołeczki i drugi placek, po czym skleja się wałkując wałkiem do ciasta Pierogi gotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem oleju do momentu aż wypłyną. Podawać z sosem i startym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.