Na każdą porcję
1 ładny plaster surowej szynki
kawałeczek żółtego sera
2 paseczki papryczki chili
2 słupki ogórka kiszonego
Mięso rozklepać ale niezbyt mocno, położyć ser, papryczkę i ogórek,
zwinąć w rulon i spiąć wykałaczkami..
Roladki obsmażyć na tłuszczu na ostrym ogniu, do ładnego zrumienienia..
Ziemniaczki
chili
pól cebuli
sól
pieprz
przyprawa do mięs
Obrać odpowiednią ilość ziemniaków, pokroić na kawałki i obgotować ok 10 min.. odcedzić i wrzucić na chwilę na patelnię w tłuszcz po roladkach
wkroić odrobinę papryczki chili i pół cebuli...
Roladki ułożyć w brytwance obok wyłożyć ziemniaczki posolić , popieprzyć i posypać przyprawą do mięs, piec ok 40 min w temp 200 st C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.