Ryby (dowolne filety)
sok z cytryny
sól
pieprz
do panierowania ;
jajko
tarta bułka
olej do smażenia
1 szkl . ryżu
1 mała cukinka
kawałek papryki
1 cebula
Ryż ugotować w 2 szkl wody z dodatkiem soli, odstawić pod przykryciem..
Rybę skropić sokiem z cytryny, posolić i panierować w jajku i bułce. Smażyć na rumiany kolor.
Cebule cukinie i paprykę pokroić w plasterki i wrzucić na olej, przysmażyć przyprawić do smaku solą i pieprzem ewentualnie dodać odrobinę vegety. Na podduszonych warzywach ułożyć rybę i na ok 5 minut pozostawić na wolnym ogniu pod przykryciem.. Podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.