Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 lipca 2010

Śledzie pod pierzynką



1 duży burak ćwikłowy
4 jajka
2 marchewki
1 cebula drobno posiekana
4 duże solone śledzie (matjasy)
1/2 słoika dużego majonezu
2 ziemniaki
3 łyżki jogurtu naturalnego

Buraczki, ziemniaki (w mundurkach) i marchewkę ugotować. Wszystko osobno zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Jaja ugotować na twardo, drobno posiekać. Śledzie namoczyć krótko w wodzie, wyjąć, skropić cytryną i pokroić w paseczki. Majonez rozprowadzić z jogurtem. Składniki układać w SZKLANEJ salaterce nie mieszając, w następującej kolejności: śledzie, cebula, buraczki,majonez,ziemniaki marchewka, majonez
Ostatnią warstwą tej sałatki powinny być jajka.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...