Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

18 lipca 2010

Sos z pomidorów (coulis)


Dla 4 osób

W głębokiej patelni zeszklić cienko pokrojoną cebulę, dodać 6-8 świeżych pomidorów bez skórki i pestek lub, dla bardziej niecierpliwych, 300 ml miąszu z pomidorów w puszce.
Posolić, popieprzyć.
Przykryć i dusić na wolnym ogniu 20 minut.
Ostudzić i zmiksować. Dodać świeżą miętę, bazylię, estragon dla aromatu.

Używać do zapiekanek z ryb i warzyw.

2 komentarze:

  1. Jeśli to jest coulis, to ja jestem kelnerem. . .

    OdpowiedzUsuń
  2. Może i jesteś... a może musisz zaczerpnąć trochę wiedzy?

    To jest sos pochodzący z DIETY Dr DUKANA

    a ponadto...
    coulis - z języka francuskiego - to sos z przetartych owoców lub warzyw. Na słodko lub na słono w zależności od tego, jakiemu daniu towarzyszy.

    OdpowiedzUsuń

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...