Przygotować po 25 g; szczawiu lub rzeżuchy, natki pietruszki, estragonu, szczypiorku, naci selera, mięty, i młodej szalotki.
Posiekać wszystko bardzo drobno i dodać młode szalotki.
Pokroić 3 całe jaja na twardo i zmiksować.
Wymieszać 4 chude jogurty, ocet, sól i pieprz, zioła i szalotki.
Zmiksować i odstawić w chłodne miejsce.
Zielony sos jest doskonały do wołowiny na zimno lub na ciepło.
Posiekać wszystko bardzo drobno i dodać młode szalotki.
Pokroić 3 całe jaja na twardo i zmiksować.
Wymieszać 4 chude jogurty, ocet, sól i pieprz, zioła i szalotki.
Zmiksować i odstawić w chłodne miejsce.
Zielony sos jest doskonały do wołowiny na zimno lub na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.