Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 lipca 2010

Spaghetti bolognese



Składniki:
0,4 kg mielonej wołowiny albo wieprzowiny
marchew
por
cebula
1 puszka pomidorów
1 szklanka bulionu wołowego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
oliwa
trochę mleka
parmezan lub inny żółty ser
bazylia,
tymianek,
pieprz, sól

 makaron spaghetti

Wykonanie:
Na rozgrzanej oliwie usmażyć cebulę, dodać mielone i
smażyć, aż straci różowy kolor. Dodać warzywa, mleko,
przetarte pomidory, bulion, koncentrat, przyprawy i
zioła. Gotować, aż sos zgęstnieje. Ugotować makaron
al dente, odcedzić. Przed podaniem posypać
parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...