Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

16 lipca 2010

Zupa gulaszowa Meksykańska



ok 30-40 dkg mięsa (od szynki albo łopatki)
4-5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
puszka czerwonej fasoli
1 marchewka
1 cebula
papryka mielona
odrobina chili
ziele angielskie
listek laurowy
2-3 ziarna jałowca
majeranek
sól, pieprz
1 szkl. śmietany
natka pietruszki

Mięso pokroić na kawałeczki i obsmażyć na ostrym ogniu na odrobinie tłuszczu.
Włożyć do garnka podlać wodą, dodać przyprawy i cebulę i gotować do miękkości.. pod koniec dodać fasolę i ziemniaki pokrojone w spore kawałeczki.
doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę i wymieszać.
Dodać natkę pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...