ok 30-40 dkg mięsa (od szynki albo łopatki)
4-5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
puszka czerwonej fasoli
1 marchewka
1 cebula
papryka mielona
odrobina chili
ziele angielskie
listek laurowy
2-3 ziarna jałowca
majeranek
sól, pieprz
1 szkl. śmietany
natka pietruszki
Mięso pokroić na kawałeczki i obsmażyć na ostrym ogniu na odrobinie tłuszczu.
Włożyć do garnka podlać wodą, dodać przyprawy i cebulę i gotować do miękkości.. pod koniec dodać fasolę i ziemniaki pokrojone w spore kawałeczki.
doprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę i wymieszać.
Dodać natkę pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.