Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

9 sierpnia 2010

Gulasz myśliwski z kaszą jęczmienną


Gulasz

500 gr mięsa wieprzowego
pół cebuli
pół papryki żółtej
pół
papryki czerwonej
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
szczypta słodkiej papryki w proszku
odrobina chili
ziele angielskie

mąka i tłuszcz na zasmażkę

Mięso pokroić na małe kawałeczki, obsmażyć na tłuszczu, przełożyć do garnka, dodać pokrojoną w paski paprykę cebulę i przyprawy, podlać ok 3/4 szkl wody i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.
Kiedy mięso już będzie miękkie Zagęścić sos.

Kasza jęczmienna

1 szkl kaszy
2 szkl wody
2 liście pora
kawałeczek czerwonej papryki
sól

wodę zagotować z solą , wsypać kaszę i dodać pokrojonego pora oraz drobno posiekaną paprykę.
Gotować aż do momentu kiedy kasza stanie się bardzo gęsta. Wtedy wyłączyć ogień, kaszę uklepać i przykryć..Pozostawić na ok 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...