1 szkl jogurtu naturalnego
4 szkl mąki
4 dkg drożdży
4 łyżki cukru
3 żółtka
3 łyżki oleju
marmolada różana
białko do smarowania
Jogurt podgrzać i rozrobić w nim drożdże z połową cukru. Z drugą połową rozmieszać żółtka . Do jogurtu z drożdżami dodać stopniowo mąkę i żółtka oraz sól i olej. Wyrobić ciasto i wałkować cienko. Od razu robić rogaliki z marmoladą, poczekać aż wyrosną , piec na złoty kolor posmarowane rozmąconym białkiem.
w piekarniku na blasze ok 35 min w temp 175 , na kamieniu ok 20 min w temp 200 st
Opublikowane w
4 szkl mąki
4 dkg drożdży
4 łyżki cukru
3 żółtka
3 łyżki oleju
marmolada różana
białko do smarowania
Jogurt podgrzać i rozrobić w nim drożdże z połową cukru. Z drugą połową rozmieszać żółtka . Do jogurtu z drożdżami dodać stopniowo mąkę i żółtka oraz sól i olej. Wyrobić ciasto i wałkować cienko. Od razu robić rogaliki z marmoladą, poczekać aż wyrosną , piec na złoty kolor posmarowane rozmąconym białkiem.
w piekarniku na blasze ok 35 min w temp 175 , na kamieniu ok 20 min w temp 200 st
Opublikowane w
różane nadzienie jest jednym z tych najpyszniejszych.
OdpowiedzUsuńWyglądają na bardzo puszyste :)
OdpowiedzUsuń