na 3 osoby
3 plastry karkówki
200 gr sera białego chudego
2 pieczarki
1 jajko
sól
pieprz
1/4 cebuli
1/4 paprykipieprz ziołowy staropolski
tłuszcz do smażenia
Karkówkę rozbić trochę młotkiem.. tak by powstały prostokąty,
Przygotować nadzienie. Cebulę przysmażyć na odrobinie tluszczu razem z pieczarkami i papryką, dodać do sera, dodać jajko i przyprawy, wymieszać.. Nadziać plastry karkówki i spiąć wykałaczkami.
Posypać przyprawą do mięs i odstawić na ok 1 godzinę.
Smażyć na wolnym ogniu z każdej strony obracając .. Podać z pomidorem , cebulką i sosem greckim Tzatziki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.