Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

17 sierpnia 2010

Schabik z patelni i kapusta duszona


jeden kotlet na osobę
pieprz
sól

Kapusta duszona

1 kg kapusty kiszonej
grzybki suszone lub mrożone
marchewka
1 cebula
2 -3 ziarna jałowca
listek laurowy
2-3 ziarna ziela angielskiego


Przygotować kotlety, Brzegi z błoną ponacinać w poprzek rozbić młotkiem tylko troszeczkę , nie tak jak na schabowe.. posolić i popieprzyć.. odłożyć w chłodne miejsce.

Przygotować kapustę; Wypłukać i zagotować, odcedzić, zagotować w wodzie jeszcze raz i jeszcze raz odcedzić.. dodać marchewkę i cebulę, podlać ok 3/4 szkl wody, lub bulionu dodać przyprawy i dusić pod przykryciem po ok 15 minutach dodać obgotowane grzybki .. i dusić aż do miękkości kapusty.

Schab przygotowany wcześniej usmażyć na wolnym ogniu na zwilżonej oliwą patelni na złoty kolor..

Posypać koperkiem podawać z kapustą ..

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...