jeden kotlet na osobę
pieprz
sól
Kapusta duszona
1 kg kapusty kiszonej
grzybki suszone lub mrożone
marchewka
1 cebula
2 -3 ziarna jałowca
listek laurowy
2-3 ziarna ziela angielskiego
Przygotować kotlety, Brzegi z błoną ponacinać w poprzek rozbić młotkiem tylko troszeczkę , nie tak jak na schabowe.. posolić i popieprzyć.. odłożyć w chłodne miejsce.
Przygotować kapustę; Wypłukać i zagotować, odcedzić, zagotować w wodzie jeszcze raz i jeszcze raz odcedzić.. dodać marchewkę i cebulę, podlać ok 3/4 szkl wody, lub bulionu dodać przyprawy i dusić pod przykryciem po ok 15 minutach dodać obgotowane grzybki .. i dusić aż do miękkości kapusty.
Schab przygotowany wcześniej usmażyć na wolnym ogniu na zwilżonej oliwą patelni na złoty kolor..
Posypać koperkiem podawać z kapustą ..
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.