na 2 osoby
tuszki morszczuka po ok 200 gr każda
3 marchewki
10 dkg drobnych pieczarek
przyprawa do ryb
sok z cytryny
oliwa
sól ziołowa
1 ząbek czosnku
Tuszki ryby oczyścić, posypać solą ziołową, przyprawą do ryb skropić oliwą i sokiem z cytryny i odstawić na ok 2 godziny.
Marchewkę obgotować ok 10 min w osolonym wrzątku.
Rybę przysmażyć na rozgrzanej patelni.. przysypać pokrojoną w krążki marchewką i wcześniej przyrumienionymi pieczarkami oraz drobno posiekanym czosnkiem, podlać ok 200 ml wody lub bulionu warzywnego i dusić ok 10-15 min. Można podać z pieczonymi ziemniaczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.