Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

13 września 2010

Udka w grzybach i czerwona kapusta w śmietanie


3 udka
1 marchewka
100 gr grzybów leśnych lub pieczarek
przyprawa do kurczaka
sól
pieprz
kawałek pora

Udka oczyścić, zdjąć skórkę, przyrumienić z obu stron najlepiej na teflonie bez tłuszczu. Włożyć do naczynia w którym będą się dusić. Podlać wodą, dodać marchewkę pokrojoną w kostkę i grzyby (jeśli świeże obgotować) a jeśli to pieczarki to można przysmażyć. Pokroić pora, posypać przyprawami i dusić ok 20 min.
Podać z czerwoną kapustą
Przepis - Kliknij tu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...