Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

21 września 2010

Wątróbka drobiowa z grzybami



3 wątróbki drobiowe
7-8 grzybków (podgrzybki)
1 cebula
1/4 papryki
sól
pieprz
bazylia
majeranek
natka pietruszki
olej do smażenia

Grzybki ugotować, odcedzić.
Cebulę pokroić drobno, papryką w paseczki i wrzucić na rozgrzany tłuszcz.
Kiedy cebula się zeszkli położyć wątróbkę i grzyby i smażyć na wolnym ogniu ok 7-10 min. W międzyczasie posypać do smaku przyprawami. A na koniec natką pietruszki.
Podawać do pieczywa lub na obiad z ziemniaczkami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...