3 golonki indycze
puszka białej fasoli
2 marchewki
100 gr selera
1 cebula
przyprawa do drobiu
kolendra
0,5 szkl piwa
1 szkl wody
1 łyżeczka kucharka
przyprawa do dań z fasoli Prymat
czerwona mielona papryczka
Golonki oczyścić, zdjąć skórę i przyrumienić ze wszystkich stron.
Przełożyć do naczynia do duszenia, Przyrumienić pokrojoną cebulę i wyłożyć na mięso. Seler i marchewką pokroić w paski i włożyć do garnka. Posypać wszystko kolendrą kucharkiem papryczką i przyprawą do drobiu, podlać piwem i wodą i dusić do miękkości. pod koniec dodać fasolę z puszki i trochę przyprawy do dań z fasoli ( do smaku) . Zagotować wszystko razem . Podawać z surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.