Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

6 listopada 2010

Koreańskie szaszłyczki



1 pierś z kurczaka
1 marchewka
4 jajka
olej do smażenia
2 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki sosu sojowego
pół łyżeczki czosnku granulowanego
1 łyżeczka cukru
pieprz
por
pół łyżeczki ziaren sezamu


Pierś i marchewkę ugotować w osolonym wrzątku. ok 15 min.
Wyjąć i wystudzić. Marchewkę pokroić w słupki ok 5 cm długie, Mięso też pokroić w 5 cm paski. Jajka rozbić oddzielić białka od żółtek .. białka wymieszać z odrobiną soli i usmażyć omlet .. to samo zrobić z żółtkami , ( ja dodałam po szczypcie proszku do pieczenia) Omlety również pokroić w 5 cm paski.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, włożyć pokrojony por i mięso, dodać olej sezamowy, czosnek, pieprz, cukier i sos sojowy.. smażyć ok 10 min.
Po przestudzeniu nadziewać na przemian na metalowe lub drewniane szpikulce.
Podawać posypane sezamem, dodatkowo w osobnej miseczce podać sos sojowy, oraz pokrojony pomidor lub sałatę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...