na ciasto
450 gr mąki
1 łyżka oleju
300 ml wrzątku
nadzienie
300 gr sera białego
300 gr szpinaku mrożonego
1/4 cebuli
łyżka oleju do smażenia
1 jajko
pieprz
sól
szczypta oregano
szczypta bazylii
Szpinak rozmrozić, cebulę przyrumienić na tłuszczu dodać szpinak, przyprawy, sól i pieprz do smaku, odparować. Kiedy wystygnie wymieszać z serem i jajkiem.
Przygotować ciasto;
Mąkę wymieszać z solą i olejem zalać wrzątkiem i wymieszać łyżką. Kiedy odrobinę przestygnie zagnieść ciasto ..
Wałkować, wycinać szklanką krążki i lepić pierogi.
Ugotować , podawać z tłuszczem i przysmażoną cebulką.
Przepis opublikowany w
Opublikowany w Kalendarzu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.