Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

13 kwietnia 2015

Pierożki ze szpinakiem i serem





na ciasto
450 gr mąki
1 łyżka oleju
300 ml wrzątku

nadzienie
300 gr sera białego
300 gr szpinaku mrożonego
1/4 cebuli
łyżka oleju do smażenia
1 jajko
pieprz
sól

szczypta oregano
szczypta bazylii







Szpinak rozmrozić, cebulę przyrumienić na tłuszczu dodać szpinak, przyprawy, sól i pieprz do smaku, odparować. Kiedy wystygnie wymieszać z serem i jajkiem.

Przygotować ciasto;
Mąkę wymieszać z solą i olejem zalać wrzątkiem i wymieszać łyżką. Kiedy odrobinę przestygnie zagnieść ciasto ..

Wałkować, wycinać szklanką krążki i lepić pierogi.


Ugotować , podawać z tłuszczem i przysmażoną cebulką.







Przepis opublikowany w














Opublikowany w Kalendarzu





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...