Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
13 grudnia 2010
Gulasz z indyka z czerwoną fasolą - meksykański
700 gr udźca indyka bez kości
1 puszka czerwonej fasoli
szczypta mielonego ziela angielskiego
1 łyżeczka przyprawy do potraw meksykańskich
pół łyżeczki przyprawy do gulaszu
szczypta ziół prowansalskich
4 pomidory
1 szkl rosołu
sól
pieprz
2 łyżki oleju
natka pietruszki
Mięso pokroić na paski i posypać przyprawami, poleć olejem, wymieszać i odstawić na ok 1 godzinę.
Rozgrzać patelnię i przyrumienić mięso od czasu do czasu mieszając. Podlać rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać pokrojone pomidory i fasolę, pogotować jeszcze ok 15 min bez przykrycia. Po odparowaniu gulasz jest gotowy. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
No proszę, a właśnie na dziś planuję gulasz z indyka z warzywami i zastanawiałam się, czy dać tę czerwoną fasolę, czy nie. Zdecydowanie dać! ;))
OdpowiedzUsuń