Kuleczki imbirowe z ryżem

300 gr mięsa mielonego
1 łyżeczka imbiru mielonego
ząbek czosnku
sól
pieprz
łyżka bułki tartej
1 jajko
tłuszcz do smażenia

na sos
3/4 szkl bulionu
2 łyżeczki mąki kukurydzianej
1- 2 łyżeczki sosu imbirowego z soją Tao-Tao
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka cukru


Mięso wymieszać z przyprawami bułką tartą i jajkiem, czosnek drobno posiekać lub zmiąć
Wyrobić masę mięsną, Nabierać łyżeczką i turlać małe kuleczki. Usmażyć ze wszystkich stron na tłuszczu.

Przygotować sos. wymieszać bulion z sosem imbirowym i cukrem, mąką i koncentratem.. zagotować ciągle mieszając.

Podawać z ryżem i dowolną sałatką lub konserwową papryką.

Komentarze