300 gr mięsa mielonego
1 łyżeczka imbiru mielonego
ząbek czosnku
sól
pieprz
łyżka bułki tartej
1 jajko
tłuszcz do smażenia
na sos
3/4 szkl bulionu
2 łyżeczki mąki kukurydzianej
1- 2 łyżeczki sosu imbirowego z soją Tao-Tao
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka cukru
Mięso wymieszać z przyprawami bułką tartą i jajkiem, czosnek drobno posiekać lub zmiąć
Wyrobić masę mięsną, Nabierać łyżeczką i turlać małe kuleczki. Usmażyć ze wszystkich stron na tłuszczu.
Przygotować sos. wymieszać bulion z sosem imbirowym i cukrem, mąką i koncentratem.. zagotować ciągle mieszając.
Podawać z ryżem i dowolną sałatką lub konserwową papryką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.