1 kostka kasi
1 szklanka cukru
4 jajka
2 szklanki mąki
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1 cytryna
Skórkę z cytryny zetrzeć na drobnej tarce, z owocu wycisnąć sok. Zmieszać skórkę z sokiem. Kasię utrzeć z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajkami na jednolitą masę.
Następnie dodać 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia i wymieszać. Dodać sok ze skórką z cytryny i drugą szklaną mąki. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Ciasto przelać do podłużnej prostokątnej formy (ok. 30 x 10 cm), posmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą. Piec ok 1 godz. w temperaturze 180 stopni.
Koszyczek pełen obfitości - upominek za "Pieczenie z Kasią"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.