Prawa autorskie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..

22 marca 2011

Faszerowane jajeczka w sosie słodko-kwaśnym



4 jajka na twardo
5 dkg sera białego
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól
sos słodko kwaśny Łowicz
szczypiorek
rzeżucha do posypania



Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka. Żółtka utrzeć z serem jogurtem i solą do smaku. Masę przełożyć do szprycy i nałożyć ją do białek. Na dno naczynia nałożyć sos słodko kwaśny, na nim ułożyć faszerowane jajeczka i posypać szczypiorkiem i rzeżuchą . Podawać z pieczywem lub grzankami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...