Prawa autorskie
Wszelkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia i treść są własnością autora, jakiekolwiek ich kopiowanie bez jego zgody jest złamaniem prawa..
4 kwietnia 2011
Drobiowe roladki w sosie pomidorowo pieczarkowym
2 piersi z kurczaka (1 podwójna)
150 g pieczarek
pół cebuli
puszka pomidorów w zalewie
przyprawa do kurczaka po węgiersku
łyżeczka słodkiej papryczki
bazylia
oregano
1 łyżka suszonej jarzynki
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
1 łyżka mąki
Piersi z kurczaka pokroić w paski, oliwę wymieszać z sokiem z cytryny 1 łyżeczką przyprawy do kurczaka po węgiersku szczyptą bazylii i solą.
Polać marynatą paski piersi i wymieszać by równomiernie rozprowadzić. Pozostawić na ok 1 godzinę. Pieczarki oczyścić, wypłukać, Kapelusze pokroić na kawałki. Po jednym kawałku pieczarki zawijać w mięso i spiąć wykałaczką, resztę pieczarek i korzonki posiekać i przysmażyć z cebulą.
Roladki przyrumienić ze wszystkich stron. Pomidory rozdrobnić, dodać przysmażone pieczarki szczyptę bazylii, paprykę, oregano i suszoną jarzynkę, Zagotować. Po chwili dodać roladki do sosu i gotować ok 15 min, od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozrobić z niewielką ilością wody i zagęścić sos. Podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.