filety mintaja 600 g
1 kajzerka bez skórki
pół łyżeczki papryki słodkiej
1 jajko
2 ząbki czosnki
2 łyżeczki sezamu
majeranek
sól
pieprz
2 łyżki bułki tartej
bułka tarta do panierowania
tłuszcz do smażenia
na sałatkę
pół kapusty pekińskiej
10 ząbków czosnku marynowanego
6 oliwek zielonych
6 oliwek czarnych
pół ogórka
3 - 4 rzodkiewek
2 łyżeczki sezamu
2 szczypty zielonej czubricy
sok z cytryny
oliwa z oliwek
Kapustę pokroić niezbyt drobno, ogórek, rzodkiewki, oliwki i czosnek na plasterki, dodać czubricę, sezam, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem oraz oliwą.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Napisz co myślisz o potrawie, nie zostawiaj reklam ani linków. Nie troluj.